Πώς γίνεται:

Η επέμβαση γίνεται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο με ήπια αναισθησία (μέθη) και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η εμφύτευση της νέας βαλβίδας γίνεται με καθετήρες από την μηριαία αρτηρία. Συχνά, χρησιμοποιείται ειδική συσκευή προστασίας της εγκεφαλικής κυκλοφορίας και τοποθετείται από τη δεξιά κερκιδική αρτηρία. Η διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (TAVI) είναι εναλλακτική της χειρουργικής αντικατάστασης της βαλβίδας και γίνεται σε στένωση της αορτικής βαλβίδας, η οποία αποτελεί μία πολύ συχνή βαλβιδοπάθεια, κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας.

Η επέμβαση TAVI εφαρμόζεται από το 2002 και μέχρι σήμερα πλέον των 500.000 ασθενών παγκοσμίως έχουν επωφεληθεί από την εφαρμογή της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι βαλβίδων και οι τελευταίας γενιάς βαλβίδες, τοποθετούνται πιο εύκολα και είναι πιο αποτελεσματικές, με ολοένα και λιγότερες επιπλοκές.

Τι προσφέρει:

Η διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (TAVI) είναι εναλλακτική της χειρουργικής αντικατάστασης της βαλβίδας, σε ασθενείς όπου ο χειρουργικός κίνδυνος είναι πολύ ψηλός.

Πότε γίνεται:

Η επέμβαση TAVI έχει ένδειξη για ασθενείς από μέσου έως υψηλού χειρουργικού κινδύνου και ηλικίας μεγαλύτερης των 75 ετών. Η επέμβαση TAVI έχει ένδειξη και σε ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας με βιολογική βαλβίδα, καθ’ ότι ένα δεύτερο χειρουργείο έχει πολύ αυξημένο κίνδυνο (Valve in Valve).

Σε περίπτωση δίπτυχης αορτικής βαλβίδας συνήθως προτιμάται η χειρουργική λύση καθώς έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Αφήστε Μήνυμα