Πώς γίνεται:

Η σύγκλιση του ανοιχτού ωοειδούς τρήματος γίνεται διαδερμικά με τοπική νάρκωση. Ο καθετήρας – θηκάρι από τον οποίο διέρχονται τα υλικά, εισάγεται από την μηριαία φλέβα στο ανοιχτό ωοειδές τρήμα, υπό την καθοδήγηση διοισοφάγειου υπερηχογραφήματος. Στο σημείο της επικοινωνίας τοποθετείται μια συσκευή που μοιάζει με ομπρέλα η οποία φέρει δύο δίσκους, ο ένας τοποθετείται από την πλευρά του αριστερού κόλπου και ο άλλος από την πλευρά του δεξιού κόλπου, επιτυγχάνοντας την σύγκλιση της επικοινωνίας.

Τι προσφέρει:

Το ανοιχτό ωοειδές τρήμα (PFO) είναι μια επικοινωνία μεταξύ των δύο κόλπων. Πρόκειται για μια μικρή ή μεγαλύτερη τρύπα στο μεσοκολπικό διάφραγμα και είναι ένα υπόλειμμα από την εμβρυϊκή ζωή, κατά την οποία οι δύο κόλποι της καρδίας επικοινωνούν ελεύθερα, καθώς οι πνεύμονες του εμβρύου δεν λειτουργούν. Σε ένα 10%-15% των ανθρώπων διατηρείται ένα μικρό «τούνελ» επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο κόλπους. Η σύγκλειση του ανοιχτού τρήματος σε ασθενείς με εγκεφαλικά  επεισόδια, προστατεύει από επόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πότε γίνεται:

Η σύγκλιση του ανοιχτού ωοειδούς τρήματος γίνεται σε νεαρά άτομα με «κρυπτογενή» εγκεφαλικά επεισόδια, δηλαδή όταν δεν ανευρίσκεται κανένα άλλο πιθανό αίτιο, παρά μόνο το ανοιχτό ωοειδές τρήμα και ειδικά όταν το άτομο έχει υποστεί ήδη δύο εγκεφαλικά επεισόδια. Διεθνείς μελέτες έδειξαν ότι η σύγκλειση του ανοιχτού ωοειδούς τρήματος σε νεαρούς ασθενείς με κρυπτογενή εγκεφαλικά  επεισόδια, προστατεύει από το επόμενο εγκεφαλικό σε ποσοστό 80%.

Αφήστε Μήνυμα