Πώς γίνεται:

Το Holter ρυθμού καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς για 24 ή 48 ώρες, ενώ ο ασθενής εκτελεί τις καθημερινές του δραστηριότητες. Είναι μια εξέταση τελείως ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής. Η εξέταση γίνεται με μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή  στην οποία συνδέονται μέσω καλωδίων αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια, τα οποία εφαρμόζονται στην πρόσθια επιφάνεια του θώρακα.

Ο ασθενής κατά την διάρκεια της εξέτασης -συνήθως 24 ώρες- κάνει ότι θα έκανε μια οποιαδήποτε ημέρα, προσέχοντας μόνο να μην βραχεί η συσκευή ή τα ηλεκτρόδια. Μετά το τέλος της καταγραφής ο ασθενής επιστρέφει το Holter και ο ιατρός, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λογισμικό στον υπολογιστή, αναλύει την καταγραφή προς έλεγχο τυχόν διαταραχών του καρδιακού ρυθμού.

Τι μας προσφέρει:

Το Holter ρυθμού μπορεί να αναδείξει επεισόδια διάφορων αρρυθμιών, όπως βραδυκαρδίας, ταχυκαρδίας, κολπικής μαρμαρυγής κ.α. Μπορεί να συσχετίσει κάποιο σύμπτωμα με συγκεκριμένη διαταραχή στον καρδιακό ρυθμό. Τέλος, ο ιατρός μπορεί να αξιολογήσει την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο ασθενής για κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Πότε γίνεται:

Πολλοί ασθενείς αναφέρουν κάποια συμπτώματα από διαταραχές του καρδιακού ρυθμού που εμφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο ή γίνονται αισθητά μόνο κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων. Η πιθανότητα να συμβεί η συγκεκριμένη διαταραχή κατά την διάρκεια της εξέτασης ή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος είναι πολύ μικρή. Η συνεχής 24ωρη καταγραφή είναι πιο πιθανό να ανιχνεύσει τυχόν διαταραχή στον καρδιακό ρυθμό.

Αφήστε Μήνυμα